Een speciale groet uit San Cristobal

Het bericht dat we afgelopen week ontvingen uit de DR begon als volgt: Very good morning! God bless you and special greetings from the Dominican Republic, the community leaders in San Cristobal send their greetings and thankfulness!

Veel concreet / concrete werk deze week. Of te wel veel werkzaamheden met de betonnen (in Engels: concrete) muren. Veel wanden zijn afgewerkt met een laag beton zodat binnenkort begonnen kan worden met het timmer werk. Deze afwerklaag zorgt er voor dat er geen open stukken / gaten meer boven op de muren overblijven. Hier wordt zeer fijn zand voor gebruikt. Een tijdrovend karwei dus.

Op de foto’s die van bovenaf zijn genomen zijn de contouren van de huizen al goed zichtbaar. Ook is het hout voor de eerste drie huizen op de plaats van bestemming gekomen. Voordat gestart kan worden met het timmeren is er nog veel werk m.b.t. op maat maken / meten e.d. Van de start met het houtwerk zijn dus nog geen foto’s gemaakt.

Zoals jullie van ons gewend zijn is ook nu geïnventariseerd wat mensen bezitten aan huisraad. Vaak komt dit er op neer dat bewoners eigenlijk geen huisraad bezitten. We willen er voor zorgen dat elk gezin ook matrassen, stoelen, bestek etc. ontvangt aan het eind van de bouw.