Soms even ‘om het hoekje’ willen kijken

Inmiddels heb ik, Jolanda, 3x het genoegen gehad om mee te gaan met Mano a Mano naar de Dominicaanse Republiek. Het zijn bijzondere reizen, waar je herinneringen maakt voor het leven.

Hoog in de bergen, ver weg van alle (westerse) luxe, worden we ontvangen met open armen en dikke Dominicaanse knuffels. Wat volgt zijn 2.5 weken hard werken, voldoende siësta’s, goede gesprekken en een hoop lol!

De luxe die je wél vindt, is er in de vorm van schitterende natuur, heerlijke temperaturen, smakelijke maaltijden (dagelijkse fantasie van de kokkin!) en goede zorgen. 
Onbetaalbaar vind ik het om met handen en voeten te spreken met de locals.

Tijdens het bouwen van de huizen en latrines helpt het hele dorp mee, hand in hand 🙂 Via de tolken vertellen de toekomstige bewoners over hun leven in de DR, wat zo anders is dan het leven dat ik ken. Maar dan kijk ik om me heen en zie de vele lachende gezichten, omdat men daar het geluk weet te vinden op een manier die we ons in NL maar moeilijk kunnen voorstellen. Eenmaal terug in NL denk ik regelmatig “kon ik daar maar even om het hoekje kijken” om te zien hoe het gaat met alle lieve mensen die ik in de DR heb mogen leren kennen, dus wie weet volgt er nog een 4e project 😉