Over ons

In 2011 werd Mano a Mano opgericht. De contacten met de Dominicaanse Republiek gaan echter al veel verder terug. Het doel van Mano a Mano tweeledig. Enerzijds willen we hulp te bieden aan de inwoners van de Dominicaanse republiek, waar en in welke vorm deze maar nodig is. Wij doen dit bijvoorbeeld door het aanleggen van schoon drinkwatervoorzieningen, het bouwen van accommodaties op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs en het bouwen van huizen en latrines. Op deze manier willen we een positieve en duurzame verbetering brengen op het gebied van huisvesting, gezondheid en hygiëne. De projecten voeren we uit samen met een groep vrijwilligers. Het aanbieden van een ervaring is het tweede doel van Mano a Mano. We vinden het fantastisch om Nederlands in contact te brengen met een andere cultuur. Onze deelnemers maken van dichtbij armoede mee. We willen onze vrijwilligers met de bouw-activiteiten aan de projecten “de tijd van hun leven” geven!

In de voorbereidingen en uitvoering van de projecten werken we samen met onze partner organisatie Servidores Mundiales. Deze organisatie treft in de Dominicaanse Republiek de voorbereidingen op bouw- en facilitair gebied en voorziet in praktische zaken als vervoer en onderdak voor de vrijwilligers groepen.

Mano a Mano werkt vanuit haar christelijke identiteit, in een wereld waarin het leven van veel mensen bepaald wordt door de gevolgen van armoede, onrecht en (natuur)rampen. Wij mogen werken in hoopvolle verwachting van het Koninkrijk van God.