Mano a Mano
  • (+31) 06-10026773
  • info@manoamanodomrep.nl
Projecten

Projecten

Projecten

De projecten die Mano a Mano organiseert en uitvoert, liggen (soms) op het gebied van gebouwen voor onderwijs en gezondheidszorg en (meestal op het gebied van schoon drink water voorzieningen, het bouwen van latrines en het bouwen van huisjes.

Tijdens de projecten werken we samen met de bewoners in het gebied en met een plaatselijk bouwbedrijf.

Inmiddels is er een school gebouwd en een tandartskliniek. Ook zijn er vele kilometers waterleiding aangelegd en kranen geplaatst. Daarnaast zijn er in de loop van de jaren meer dan 300 latrines gebouwd en is er gewerkt aan renovatie en nieuwbouw van huizen.

We werken in het gebied rond Los Anones, San Cristobal, zo’n 1½ uur rijden ten noord westen van de hoofdstad Santo Domingo.

In dergelijke dorpen is men voor drink- en huishoudelijk water aangewezen op een vervuilde rivier en zijn er geen sanitaire voorzieningen. De huizen verkeren in zeer slechte staat: geen cementen vloeren, muren van verrot hout en lekkende daken, in een enkel geval gemaakt van bananen bladeren. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de hygiënische- en gezondheidsomstandigheden erg slecht zijn.

Met het aanleggen van schoonwater voorzieningen, het plaatsen van kranen en het bouwen van latrines en betere woningen zorgen we voor een duidelijke verbetering van deze situatie.

Ga mee en maak samen met ons het verschil voor deze mensen