Werkvakantie in februari 2024

Van 12 t/m 23 februari 2024 willen we een nieuw project organiseren. We nodigen jullie van harte uit voor weer een geweldig project met Mano a Mano. Het inschrijfformulier kun je hier vinden.

Het project zal anders zijn dan de laatste jaren. Om te beginnen hebben Johannes en Gerry niet meer de leiding. Ook is het project een beetje korter dan voorheen. Hieronder leggen we uit wat hetzelfde is, maar ook wat er anders zal zijn en wat jullie mogen verwachten.  

Wat is hetzelfde? 

Om te beginnen is de doelstelling ongewijzigd, mensen die leven in extreme armoede helpen. Ook tijdens het project in februari gaan we weer huizen bouwen. Ook de christelijke identiteit blijft hetzelfde. We gaan weer naar dezelfde omgeving en we slapen in “het centrum”.  Ook zal een groot deel van het team uit de Dominicaanse Republiek hetzelfde zijn.  

Wat is anders? 

De reis is iets korter. Dit hebben we gedaan om nieuwe deelnemers te werven. We zijn minder lang van huis en de deelnemersbijdrage is lager. Misschien zijn er zorgen over de bouw; “is er wel voldoende tijd om 6 huizen en latrines te bouwen”? Wij denken niet dat dit een probleem is. We hebben er alle vertrouwen in dat we, samen met de bouwvakkers, de werkzaamheden op tijd afkrijgen. Bovendien krijgen we waarschijnlijk weer hulp van jongeren die een opleiding volgens bij Casa Missionaria. In november hebben we gezien dat deze jonge gasten hard werken en zeer dienstbaar zijn.   

Kortom, veel dingen zijn hetzelfde, sommigen dingen zijn anders, maar de missie is ongewijzigd! Wij gaan door met de voorbereidingen. Voor dit project is ongeveer €50.000,- nodig voor de bouw. We zijn al begonnen met sponsoraanvragen. Heb je nog een idee, dan horen wij het graag.  

Wij kijken enorm uit naar dit nieuwe project. Samen gaan we een blijvend verschil maken en hoop brengen naar de mensen in de Dominicaanse Republiek. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen of meer informatie nodig hebt. 

Ook willen we jullie vragen dit project onder de aandacht te brengen bij vrienden, kennissen, familie en gemeenteleden. Door jullie persoonlijke verhaal worden andere mensen misschien enthousiast om ook een keer dit avontuur aan te gaan. Jullie zijn onze ambassadeurs! Uiteraard komen we graag langs om uitleg te geven.