Project ‘Ananas’ gaat binnenkort van start

Het is alweer een half jaar geleden dat Tjebbe en Willie een bezoek hebben gebracht aan La Pina (vertaald: de Ananas). Deelnemers die in november mee waren hebben het toen ook wel gehoord; la Pina ligt hoog, heel hoog! En dat niet alleen de weg er naar toe is uitdagend. Boven is het uitzicht prachtig dat moet gezegd worden. Helaas zijn er in La Pina ook veel inwoners die onze hulp goed kunnen gebruiken. Wat een lieve mensen wonen hier maar in wat voor krotjes wonen ze. Met jullie hulp willen we hier iets aan gaan doen. Omdat La Pina lastig te bereiken is hebben we gekozen voor een project op afstand. Bouwvakkers zullen samen met de inwoners van La Pina vier huizen bouwen en Mano a Mano zorgt voor de financiele middelen. Er is nog ongeveer 20.000 euro benodigd voor dit project. Graag stellen we de gezinnen voor wie we gaan bouwen hieronder aan jullie voor. 

Vader Francisco en moeder Juliana (beiden 38 jaar) wonen met hun gezin in La Pina. Samen hebben ze zes kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar. Alle leden van het gezin verkeren gelukkig in goede gezondheid. Vier kinderen gaan naar school. De jongste hoeft nog niet en voor de oudste is de school helaas te ver weg. 

Ook willen we graag bijdragen aan een nieuwe woning voor het gezin van Lupa Done. Ze is een alleenstaande moeder van drie kinderen. De oudste Valentina is 15 jaar. Dan zijn er nog Ruben van 7 jaar en Jeidel van 10. Lupa heeft last van hoge bloeddruk wat haar situatie extra uitdagend maakt. Wat zal een waterdicht en behaaglijker huis fijn voor hen zijn!

Een ander gezin dat we aan kunnen treffen in La Pina is het gezin van Roselin (35) en Marisela (33) Guzman Martinez. Zij hebben samen vijf kinderen. William is 14 jaar, Gabriela is 12, Gabriel van 10, Cardigan van 8 en tenslotte Natividad van 6 jaar. Alle kinderen hebben een goede gezondheid en ook gaan ze allemaal naar school. 

Dit gezin bestaat uit vader Johan manuel linares. Hij is 33 jaar oud en werkt in de landbouw. Moeder heet Maleidi Soriano en zij is 25 jaar oud. Zij zorgt voor de kinderen en de huishouding. Beiden zijn gelukkig in goede gezondheid. Samen hebben ze 2 kinderen. Riguelin is 4 jaar oud en gaat naar school. Verder is er nog Rimauri van 6 maanden oud.