Welkom
Code rood door orkaan Grace

Code rood door orkaan Grace

In afwachting van tropische storm Grace is er code rood afgegeven voor een aantal provincies op de DR. Ook de rest van het land is in opperste staat van paraatheid. Ook voor San Cristóbal geldt code rood. Puerto Plata heeft code groen. De verwachting is dus dat de storm langs het zuidelijke deel van de DR zal trekken.

Grace, die maandag laat of dinsdag vroeg (lokale tijd) wordt verwacht kan volgens persbureau AP gepaard gaan met stortregens, overstromingen en landverschuivingen. De Amerikaanse Orkaandienst voorspelt 10 tot 20 centimeter regen in Haïti en de Dominicaanse Republiek, tot wel 38 centimeter in de zuidelijke delen van het eiland.

Op zaterdag 14 augustus om 9:00 UTC (11:00 onze tijd) lag tropische storm Grace ongeveer 675 km ten oosten van de Leeward Islands (niet te verwarren met de Benedenwindse Eilanden). De maximum gemiddelde wind is 35 knopen (65 km/u), met windstoten tot 45 knopen (85 km/u). De kerndruk is 1007 hPa. Het systeem beweegt naar het westen met een snelheid van 19 knopen (35 km/u).