Ontmoet de inwoners van Las Eneas

De familie Guzman Alcantara

Vader Juan Guzman is 33 jaar oud en verhuurt zich als zzp’er. Moeder Candita is 26 jaar en zorgt voor de kinderen en het huishouden. Samen hebben ze drie kinderen. Wileny is 11 jaar. Daarna komt William van 6 jaar en tot slot Williamni van 4 jaar oud. Ze gaan alle drie naar school. Gelukkig verkeren alle leden van dit gezin in goede gezondheid. 

Familie Lorenzo Hernández

Dit is een groot gezin met al wat oudere kinderen. Vader Viato is 71 jaar en werkt in de landbouw. Zijn vrouw heet Candida.  Zoon Andy is 25 jaar en verhuurt zichzelf als dagloner. Daarna Marcial van 17 en Wilkin van 16. Zij zijn beide werkzaam in de landbouw. Zij en Prieto van 14 gaan helaas alle drie niet naar school. Het vervolg onderwijs is te ver weg. Irene (12), Papito (10) en Beisy van 7 gaan wel naar school. 

De familie Jorge Tejeda
Dit gezin bestaat uit vader Martire (36) die in de landbouw werkt. De moeder van dit gezin heet Maridania. Zij is 34 jaar en zorgt voor het gezin. Samen hebben ze acht kinderen. 
Mariela van 14,  Isabela van 13, Isaura van16 en Anabel van 9. Dan komt Omar van 6 en broertje Ivan van 5. Tot slot is er de tweeling Alexandra en Alex. Zij zijn 3 jaar oud.