Terugblik op project door oud deelnemers

In november zijn we weer op project geweest met Mano a Mano, een christelijke organisatie die hulp verleent in de Dominicaanse Republiek. Na 2 weken vrijwilligerswerk zijn we 25 november weer veilig thuisgekomen in Oudehaske, maar ook de Dominicaanse Republiek voelt na vele projecten wel een beetje “thuis” voor ons. Het land vormt samen met Haïti één eiland in het Carabisch gebied en is bekend als vakantieparadijs met witte stranden maar in het binnenland overheerst de armoede. Hier zijn de levensomstandigheden zwaar door gebrek aan goede woningen, medische zorg, schoon water en hygiëne. 

De hartverwarmende ontmoetingen met bewoners die zo ontzettend blij en dankbaar zijn maken ons rijk aan onvergetelijke indrukken! We mochten samen opnieuw ervaren dat Gods liefde tastbaar wordt en ons verbindt met de bevolking van de Dominicaanse Republiek, mensen die rotsvast vertrouwen op God. We mogen momenten zoals het dankgebed mano a mano (hand in hand) voor het nieuwe huis koesteren en bovenal God danken dat we gezond ons werk konden doen.