Bouw 5 woningen afgerond

We hebben een update gekregen uit Mamey Macho. Inmiddels zijn de 5 huizen overgedragen aan de 5 gezinnen. Voor deze gezinnen betekent een nieuw huis een wereld van verschil. Op zaterdag 2 juli zijn de huizen tijdens een groot feest officieel overgedragen aan de bewoners. 

De blijdschap en het enthousiasme spat af van de foto’s die we kregen. Het bestuur werd met blijdschap ontvangen. Toen zongen 4 dames voor hen. Daarna was het woord aan Victor die voorging in gebed. Tot slot nog enkele woorden van dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit project. Vervolgens was er een gezamenlijke maaltijd. 

Toen alle huisjes waren overgedragen gebeurde er nog iets bijzonders. Een man kwam naar het bestuur toe met zijn persoonlijke verhaal. Hij voelde zich al langere tijd niet lekker. En hij wilde graag dat het bestuur voor hem zou bidden. Daarna kwamen nog verschillende dorpsbewoners die vroegen om voorbede. Prachtig om gezamenlijk het aangezicht van de Heer te zoeken. Pastor Juan vertelde later dat er geen kerk in de omgeving van Mamey Macho is. Wat een gemis is omdat er wel degelijk honger is naar Jezus. 

We kijken dankbaar en blij terug op dit ‘project op afstand’. Tegelijk kijken we ook verlangend uit naar het project van November. Wat zou het mooi zijn als we dan zelf de gebouwde huizen kunnen gaan bewonderen.