Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170 Warning: Undefined array key "id" in /customers/5/7/0/manoamanodomrep.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170

Project 2022 (op afstand)

Tijdens ons laatste project in Arroyo Mingo en El Gramazo in februari 2020, zijn we op bezoek geweest in Mamey Macho, de plek waar we ooit als Mano a Mano zijn begonnen. Daar werden we geraakt door schrijnende verhalen van de inwoners. Wij wisten toen nog niet dat de wereld een paar weken later op z’n kop zou staan. Door de corona situatie konden we niet op project gaan. Vorig jaar konden we zoals velen van jullie vast wel weten daar een project op afstand doen. Ook in de komende weken kunnen we voor 5 gezinnen in Mamey Macho een huis laten bouwen. Hieronder stellen we hen kort aan jullie voor.

De naam van het eerste gezin is Valera Lorenzo

Deze familie bestaat uit vier personen. Mevrouw Marta Valera Lorenzo, is een alleenstaande moeder van 29 jaar oud. Ze heeft 3 kinderen.
Ze werkt als kok. Hier frituurt ze o.a. vlees. Daarnaast werkt ze ook op het veld in de landbouw.

Deze familie maakt al 7 jaar deel uit van de gemeenschap.
Haar kinderen heten:
1- Luz Mari Corporan 11 jaar
2- Angel Jose Corporan 10 jaar
3- Luis Miguel Corporan 8 jaar.
Let op, op het moment van de familiefoto’s waren er twee van de kinderen naar school.

Het volgende gezin is de familie: Tejada Bens.

Ook zij zijn met 4 personen. De heer Aquilino Tejeda is 60 jaar oud en werkt in de landbouw. Hij en zijn vrouw wonen al een hele poos in deze gemeenschap.
Mevrouw Nicolasa Bens Puello is 55 jaar oud. Zij is de huishoudster en werkt al 42 jaar in de gemeenschap. Ze lijdt aan een slechte bloedcirculatie die pijn en andere gezondheidsproblemen veroorzaakt.
Ze hebben twee thuiswonende kinderen:
1- Alfredo Tejeda, 23 jaar oud
2- Cristian Tejeda, 16 jaar
Zij helpen hun vader op het land.

Het derde gezin is de familie: Reyes Puello.
Dit gezin bestaat uit zes personen. De heer Ramon Franco Reyes is 55 jaar oud en ook hij leeft van het werk op het land. Hij heeft problemen met zijn gezondheid die verband houden met zijn bloeddruk en dit beïnvloedt zijn gezondheid in het algemeen.
Zijn vrouw is Juana Puello. Zij is 54 jaar oud. Er wonen vier kleinkinderen bij hen in huis.
1- Eduardo Franco Piña, 12 jaar.
2- Yamil Franco Alcantara 11 jaar.
3- Alex Franco 6 jaar.
4- Luis Emil 5 jaar

Dan komen we bij het gezin van: Valera Gerardo

Dit jonge gezin bestaat uit Domingo Valera Lorenzo. Hij is 27 jaar oud en zijn bron van inkomsten ligt ook in de landbouw. Zijn vrouw Natatia Geraldo, 21 jaar oud, is in verwachting, van hun derde kindje. Ze is uitgerekend rond de start van het bouwen van de huizen.

Ze hebben al twee kinderen:
1- Isabel valera Geraldo van 4 jaar oud
2- Greimi Valera Geraldo van 1 jaar

Tot slot het gezin van Rosario Alcantara.

Dit zijn de heer Tomas Rosario, 54 jaar, en zijn vrouw Isabel Alcantara Doñe, 52 jaar oud. Twee van hun kinderen wonen bij hen in huis. Dit zijn Victor Rosario, 20 jaar oud en Maria Rosario, 24 jaar oud. Maria is een alleenstaande moeder met 2 kinderen, Carlos Manuel (3 jaar) en Carlos Alexander 1 jaar en twee maanden.
Ze genieten allemaal van een goede gezondheid.