November 2018

November 2018

November 2018

De plannen voor dit project bestaan ook uit het bouwen van huizen en latrines. In de omgeving van Los Anones gaan we in ieder geval 6 huizen en latrines bouwen.  Op dit moment zijn verdere details nog niet bekend.

 • Periode: 1 november 2018 – 16 november 2018nov-8-4
 • Bouwproject
 • Leeftijd: 18 – 75 jaar
 • Indicatie deelnemersbijdrage ± € 1950
 • voorbereidingsdag 22 september 2018

Downloaden:   inschrijfformulier-november-2018

Prijzen inclusief

 • Vliegticket Amsterdam-Dominicaanse Republiek vv arr2
 • Volpension
 • Bijdrage kosten project
 • Visum
 • Eigen reisleiding

Prijzen exclusief

 • Reisverzekering
 • Inentingen
 • Paspoort
 • Uitstapjes
 • eventuele brandstoftoeslagennov-8-3

Er bestaat veel belangstelling voor onze projecten dus als je interesse hebt geef je dan zo snel mogelijk op. Voor meer informatie mail dan naar info@manoamanodomrep.nl

Voorwaarden voor deelname:

De projecten vinden plaats onder primitieve omstandigheden. Van de deelnemers wordt dan ook verwacht dat ze een goede gezondheid hebben. Graven en bouwen zijn redelijk zware werkzaamheden. Een goede conditie is dan ook vereist ook al vanwege het bergachtig gebied en dat er veel gelopen moet worden om op de werkplekken te komen.

Mano a Mano is een christelijke organisatie. Deze identiteit vormt de basis voor de projecten. De sfeer moet dusdanig zijn dat deelnemers zich thuis voelen en tijdens de projecten iets beleven van “Het samen christen zijn” met de reisgenoten maar ook met de mensen daar. Van deelnemers wordt dan ook gevraagd dit te onderschrijven en/of te respecteren.

Opgave en informatie:
info@manoamanodomrep.nl

___________________________________________________________

Lees het onderstaande goed door voor je het aanmeldformulier opstuurt

___________________________________________________________

Gedragscode projecten Mano a Mano

Introductie

Wanneer je met Mano a Mano op reis gaat, ben je te gast bij een lokale organisatie. Een goede gast kent zijn plaats en weet de balans te vinden tussen de eigen normen en waarden en het respect voor de gastheer / gastvrouw en de lokale cultuur. De onderstaande gedragscode helpt je om het respect hoog te houden.

Respecteer de cultuur

Wanneer je een andere cultuur leert kennen verbaas je je over al het moois en over de verschillen die je ziet. De verschillen betekenen voor jou misschien een flinke aanpassing. Bedenk dat de gewoonten in een lokale cultuur vaak al generaties lang mee gaan en dat deze niet zomaar zijn ontstaan. Mano a Mano verwacht van je dat je je aanpast, ook al zijn de lokale gewoonten niet altijd jouw gewoonten.

Respecteer gezag

Nederland is een weinig autoritair land. Dat ligt in veel landen anders. Bij onze projecten wordt zonder meer verwacht dat je gezag respecteert en de leiders volgt, ook al ben je het niet met ze eens. Mano a Mano vraagt je op het project de leiders en medewerkers te respecteren en hun aanwijzingen te volgen.

Respecteer ieders levensvisie

Iedereen is welkom bij Mano a Mano en dus ontmoet je er mensen met verschillende levensvisies. Mano a Mano is een christelijke organisatie. De christelijke identiteit vormt de basis van onze werkzaamheden. Mano a Mano vraagt je respectvol te zijn ten opzichte van elkaars levensvisie en in het bijzonder die van het project.

Mano a Mano is een christelijke organisatie en de meeste van haar partners zijn dat ook. Op de projecten wordt regelmatig voor het eten gebeden, over geloofszaken gesproken en opzondag bezoek je een kerk. Mano a Mano verwacht van je dat je aan het hele programma meedoet.

Veiligheid voor alles

Diverse projecten bevinden zich in gebieden waar je goed op je veiligheid moet letten. Projectleiders geven in die gevallen strikte veiligheidsregels. Mocht je er niet aan houden dan zullen maatregelen volgen.

Alcohol, roken en gokken zijn 100% verboden

Alcohol,roken en gokken zijn 100% verboden tijdens de reizen. Met één misstap op deze gebieden kun je het project, je team (en jezelf) enorme schade toebrengen. Mannen en vrouwen slapen op de projecten gescheiden. Overtredingen kunnen we niet toestaan.

Kleding

Bij ieder project is er een gedragscodes wat betreft de manier van kleden. Deze code is bindend voor alle deelnemers. Het is ook niet toegestaan de projectleider om een uitzondering te vragen. Daarmee breng je hem / haar in verlegenheid.

Giften uitsluitend via je projectleiding

Met geld kun je veel goeds doen, maar ook veel kapot maken. Geef giften nooit direct aan personen maar altijd via de reisleider en projectleider. Wanneer een projectleider een gift afkeurt, is het verboden om deze gift toch te geven. Ook na de reis kun je geven aan het project via Mano a Mano.

Eten en drinken

We houden ons aan wat de koks ons daar voor zetten. Het is niet mogelijk rekening te houden met diëten en vegetarische eetgewoonten.