Mano a Mano

Corona in DR

Ook in de Dominicaanse Republiek worden grote aantallen besmettingen geconstateerd. De ziekenhuizen liggen overvol. Er is te weinig testcapaciteit en testen zijn lang niet voor iedereen beschikbaar. De maatregelen zijn na aanvankelijke versoepeling verscherpt en er is weer een avondklok ingesteld.

Helaas is ook in Los Anones en de omliggende dorpen vastgesteld dat er mensen besmet en ziek zijn. Ook Myrechi, de kleine vrouw die in de keuken helpt als we daar zijn, is ziek. De situatie in het gebied is erg zorgelijk omdat door de ontoereikende en soms onbereikbare gezondheidszorg, verwacht wordt dat het aantal besmettingen fors zal toenemen. Veel mensen zijn hun baan én hun inkomen kwijt. Geen baan=geen geld=geen eten. Zo simpel is het daar.

Begin juli konden we, dankzij de financiële steun van velen van jullie, 200 gezinnen blij maken met een voedsel pakket. Dit zouden we héél graag willen herhalen! In een pakket zit o.a. suiker, rijst, spaghetti, bonen, olie, zout en vlees en vis in blik. Een dergelijk pakket kost ongeveer € 60,00 en is voor een gezin genoeg voor een paar weken.

Helpt u mee om (een gedeelte van) een pakket te sponoren? Dit kan door een gift over te maken op banknummer NL04 TRIO 0391079328 o.v.v. Voedselhulp. Alvast bedankt!