In februari 2020 is het bestuur van MAM op uitnodiging van de dorpsraad van Mamey Macho op bezoek geweest in dit dorpje. Ook hier is een nieuw huis voor diverse gezinnen heel erg noodzakelijk. Wij wisten toen natuurlijk nog niet dat de wereld een paar weken later op z’n kop zou staan.

We kunnen in februari 2021 niet zelf afreizen naar de DR, maar we willen wel graag hulp bieden op de plekken waar dat hard nodig is. We hebben contact gezocht met het team van Servidores en willen hen opdracht geven om 8 huizen en latrines te gaan bouwen. Het zal een bijzonder project worden omdat we er zelf niet aan mee kunnen werken, maar we willen wel zoeken naar mogelijkheden om de werkzaamheden op persoonlijk betrokken te raken bij dit project. Hier gaan jullie nog meer over horen. Wie wil mee helpen aan een levensgrote verandering van één van de armste gezinnen van de DR?

  • De kosten voor een latrine zijn ongeveer €250,-.
  • Een woning kost ongeveer €5.800,-.

Huis 1 Joaquina de la Rosa.
Er wonen 8 mensen in dit huis. De (groot)ouders met hun 3 kinderen en een schoondochter. Verder nog 2 kleinkinderen van 10 en 13 jaar. Ze hebben een stukje grond om te bewerken.
Huis 2 Santos Rosario Doñe
Dit jonge gezin heeft nog geen eigen huis. Ze wonen nu in een heel klein huisje dat ze huren. Vader is 26 jaar en zijn kinderen en zijn 2 en 3 jaar oud.